Informatie

Condensdroger of warmtepompdroger

condensdroger-warmtepompdroger

Condensdroger of warmtepompdroger

Er zijn drie soorten wasdrogers: condensdroger, warmtepompdroger of luchtafvoerdroger. Maar hoe maak je de juiste keuze bij aanschaf? We hebben in deze blog even de verschillen op een rij gezet.

Condensdroger of warmtepompdroger – wat zijn de verschillen?

Waar kun je op letten bij de keuze voor een droger.

Wil je bijvoorbeeld dat de was snel droog is? Dan adviseren wij om een condensdroger te nemen. Maar vind je het belangrijk dat de wasdroger energiezuinig is? Dan adviseren wij om te kiezen voor een warmtepompdroger. Bij een warmtepompdroger duurt een programma vaak langer, maar door het circuleren van de warme lucht is dit apparaat een stuk energiezuiniger. Het energieverbruik wisselt dus per type droger. Maar naast de energielabels verschillen een warmtepomp- en condensdroger ook in prijs bij aanschaf. Een condensdroger is goedkoper in aanschaf, maar verbruikt iets meer energie. Daar waar een warmtepompdroger energiezuiniger is, is deze type droger wel duurder in aanschaf.

Energieklasse Condensdroger of warmtepompdroger

Een warmtepompdroger heeft een energielabel A of zuiniger, daarentegen heeft een condensdroger nooit een energielabel zuiniger dan B label.

Gewicht

Net als bij een wasmachine, is bij een wasdroger ook de capaciteit van de trommel belangrijk bij het kiezen van een nieuwe wasdroger. De meest voorkomende trommel groottes zijn trommels van 5 kg tot 9 kg. Het aantal personen per huishouden en het aantal wasjes dat per week gedraaid worden heeft invloed op de keuze van de capaciteit. Wij adviseren om de volgende richtlijnen aan te houden bij het kiezen van een nieuwe wasdroger:

  • Bij 1-2 personen: 5 á 6 kg;
  • Bij 3-4 personen: 7 á 8 kg;
  • Bij 5 personen of meer: 8 kg of meer

Ons aanbod

Wij verkopen vrijwel alleen keramische apparaten, juist omdat deze geen extra aanschafkosten voor pannen hebben en in de praktijk langer mee gaan. Bekijk hier ons aanbod.