Informatie, Tips

Witgoed reparatie?

witgoed-reparatie

Witgoed reparatie ook een optie?

Een witgoed apparaat met storing of een defect?

Heeft u een storing of defect aan uw wasmachine, wasdroger, vaatwasser, fornuis, oven of kookplaat en wilt u niet gelijk een nieuw apparaat kopen? Dan is witgoed reparatie wellicht een optie?

In plaats van gelijk een (tweedehands) nieuw apparaat te kopen, zijn veel problemen ook te repareren. Hiervoor kunt u een witgoedmonteur inschakelen. Er zijn twee mogelijkheden: een externe monteur in huis halen, wat vaak hoge kosten met zich meebrengt, of onze witgoed reparatie inschakelen.

1. Hoe werkt onze witgoed reparatie?

Wij hebben naast een showroom ook een eigen werkruimte voor witgoed reparatie. U kunt dus gemakkelijk het apparaat bij ons langsbrengen tijdens onze openingstijden. (Hierdoor heeft u geen voorrijkosten)

Heeft u geen ruimte om zelf langs te brengen? 

We kunnen 40 km rondom Rotterdam in overleg het apparaat bij u ophalen voor reparatie. Dit kan alleen van de begane grond of met lift. Hiervoor betaald u eenmalig € 60,-. Na de reparatie wordt het apparaat in de eerst volgende route weer bij u teruggebracht.

2. Diagnose witgoed reparatie

Onze monteur gaat op basis van uw probleemcasus opzoek naar het probleem en stelt vast of het apparaat te repareren is en wat hier de kosten voor zullen zijn.

kosten diagnose: € 45,- *
*Deze kosten komen te vervallen als u kiest voor reparatie. 

3. Prijsopgave

Wij nemen contact met u op en bespreken het probleem. We leggen uit wat nodig is voor de reparatie en geven u als prijsopgave twee opties.

  1. reparatie met tweedehands (goede) onderdelen: in veel gevallen hebben wij tweedehands onderdelen die nog in zeer goede staat zijn. Wij zullen indien wij die hebben en dit een goedkopere oplossing is u een prijsopgave geven voor de reparatie met een tweedehands onderdeel.  OF
  2. reparatie met nieuwe onderdelen: We zullen ook kijken wat de onderdelen kosten als we deze nieuw moeten bestellen.

Voordat wij contact met u opnemen weten wij van de monteur al hoeveel tijd hij nodig heeft voor de reparatie. Zodoende krijgt u in beide gevallen een compleet aanbod, zonder onverwachte (hoge) extra kosten.

Nadeel van externe witgoed monteur aan huis inschakelen

Een andere optie is kiezen voor een externe witgoedmonteur die bij u aan huis komt. Hiervoor betaald u minimaal €65,- voorrijkosten (inclusief 15 minuten arbeid). Deze 15 minuten zijn altijd voor de diagnose van het defect.  ALS de machine te repareren is moeten er vaak eerst nog nieuwe (dure) onderdelen besteld worden en moet de witgoedreparateur nog een keer terugkomen.

Dit betekend dat u aan het eind 2x €65,- voorrijkosten betaald. Naast de voorrijkosten, komen daar de onderdelen en de tijd dat de monteur bezig is nog bij. Gemiddeld rekent een witgoedreparateur €25,- per 15 minuten arbeid. U kunt dus onverwacht op hoge kosten worden gejaagd voor een reparatie van uw machine.

Met onze witgoedreparatieservice bespaard u dus een hoop geld!

Onze reparatie service inschakelen

Voor het inschakelen van onze witgoedreparatieservice kunt u terecht op deze pagina