Informatie, Tips

Aansluiten wasmachine

aansluiten-wasmachine

Zelf aansluiten wasmachine

Hoe werkt dat precies?

Om de wasmachine zelf aan te sluiten moet je een aantal stappen doorlopen:
  1. sluit je de watertoevoerslang aan op de kraan en de wasmachine. De aansluiting zit meestal aan de achterkant in de rechterbovenhoek van de wasmachine.
  2. Zit de slang op de kraan en aan de wasmachine, dan draai je de aansluiting aan beide kanten van de slang nog even goed aan. Open de watertoevoer en controleer goed of er niets lekt (houd eventueel een bakje eronder).
  3. De waterafvoerslang zit meestal al vast aan de wasmachine en deze stop je gemakkelijk in de afvoerpijp. Er moet minimaal 10 en maximaal 20 centimeter in de afvoerbuis hangen. Zo ontstaat er geen lekkage.
  4. Steek daarna de stekker van de wasmachine in het stopcontact. Let op: om kortsluiting te voorkomen, gebruik je een geaard stopcontact. Dit herken je aan 2 metalen pinnetjes aan de boven en onderkant.
  5. Om te voorkomen dat de wasmachine ‘gaat lopen’: Zet de wasmachine goed waterpas. Schuif de wasautomaat daarom op zijn definitieve plek. Leg een waterpas op de bovenkant. De poten kun je verstellen, verstel de poten net zo vaak tot de wasautomaat volledig waterpas staat.

Onze aansluitservice

Nog geen wasmachine gekocht? We hebben een ruim aanbod van verschillende tweedehandsapparaten met garantie, lever- en aansluitservice!

Bij veel apparatuur is het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken, maar bij bijvoorbeeld een wasmachine o vaatwasser kost het aansluiten net wat meer moeite. Zo moet het aansluiten van de wasmachine bij zowel de water afvoer als de wateraansluiting gebeuren. Als je geen ervaring hebt met het aansluiten, dan kan het fijn zijn dat dit zorgeloos uit handen genomen kan worden. Onze chauffeurs zijn getraind in het aansluiten van de verschillende apparaten.

Ben je opzoek naar een wasmachine, of ander apparaat, bekijk het aanbod verder op onze website.

Uitzondering aansluiting

Een uitzondering op de aansluiting is een Perilex stekker of trekschakelaar. Dit dient door een bevoegde expert te gebeuren. Onze chauffeurs zijn hier niet toe bevoegd.